Pontosítás Lakner Hugó kapcsán

Az OCTOGON 2010/7. 80. lapszámában és a Szeretem Budapestet Mozgalom honlapján, iwiw és Facebook oldalán számos téves információt közöltünk a Jakob Tigges, Lakner Antal féle Berlinbe tervezendő hegyek kapcsán. Cikkünkben, írásainkban ugyanis a két szerző, Dr. Megyeri Emil, valamint a hivatkozott vitéz Bélafy Endre kitalált személyek, ahogyan Lakner Hugó, valamint az általa alkotott mesterséges Gellérthegy is a fantázia szüleménye. Robi bácsi szintén. A téma, valamint a Kétfarkú Kutyapárt által jelen önkormányzati választás során Szeged lakossága számára megajánlott hegy ötlete jó alkalmat teremtett hegyeket tervező kortárs tervezőirodák munkáinak bemutatása számára, valamint arra is, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra: nagyszerű dolog, hogy Budapest szívében egy gyönyörű erdős sziklahegy áll. Mind Jakob Tiggestől, mind pedig Lakner Antaltól, valamint minden olyan olvasónktól, aki elhitte, hogy a Gellérthegy épített képződmény, ezúton elnézést kérünk.

Szeretem Budapestet Mozgalom

Szobrot Lakner Hugónak – Építő Kritika a radiocafé-n

Az Építő Kritika október 5-i adásában egy olyan mérnökről lesz szó, aki nem kapta meg az őt megismerő elismerést az utókortól. Dr. Megyeri Emil, mérnök, nyugalmazott egyetemi tanár az elmúlt hetekben szenzációs tényre hívta fel a figyelmet, miszerint a Gellért-hegyet egy 19. századi magyar mérnöknek, Lakner Hugónak köszönhetjük.

A Facebook-on mozgalom szerveződik, céljuk, hogy szobrot állítsanak a kalandos életű mester számára.

Az adásról további információk az Octogon Online-on!

Lakner Hugó emlékoldal

Az utóbbi 2-3 évben látott napvilágot az a tény, hogy egy magyar származású építésznek, Hudec (született Hugyecz) Lászlónak milyen jelentős szerepe volt a sanghaji építészet kialakításában. Most egy, a közelmúltban előkerült hagyaték világít rá arra a kevéssé ismert információra, hogy egy másik, ismeretlen és kalandos életű magyar mérnöknek, Lakner Hugónak kiemelkedő és elvitathatatlan érdemei voltak Budapest mai képének, arculatának formálásában.

Tovább…