Budapest Szíve program – A Károly körút látványtervei

A Budapest Szíve programon belül elkészültek a Károly körút átalakításának látványtervei, ezek hivatalosan is elérhetőek a program honlapján.

A Podmaniczky Program része a Budapest Szíve program, amely a belső városrészek tehermentesítését, revitalizációját foglalja magában. A középtávú cél a Kiskörúton belüli terület teljes lezárása az átmenő autósforgalom elől, amit így visszakapnának a gyalogosok, a városlakók, a turisták, és nem utolsó sorban a kiskereskedelem is. A forgalomcsillapítás, a belvároson áthaladó menekülőforgalom mértékének csökkentése csak a kapcsolódó, Nagykörúton belüli és kívüli, belváros felé irányuló forgalom csillapításával képzelhető el hatékonyan. A forgalomcsillapítás Budapest belvárosának valódi „fellélegzést” jelentő megújítása lehet.

Tovább…

Megkezdődött a Károly körúti bazársor bontása

MTI: 2005. február 18., péntek

Park, újabb üzletek, mélygarázs, illetve később egy pályázatnyertes épület lesz a Károly körút városházi oldalán álló bazársor helyén.

Várhatóan már tavasszal lebontják a főpolgármesteri hivatal Károly körúti oldalát csúfító bazársort, amelynek helyén mindaddig zöld terület lesz, míg az úgynevezett Városháza-projekt részeként meg nem kezdődik a térség fejlesztése, beépítése.

Demszky Gábor pénteken azon a háttérbeszélgetésen, amelyen részben városfejlesztéssel foglalkozó új helyettesének, Ikvai Szabó Imrének a feladatkörét ismertette, bejelentette, a bazársorral kapcsolatban néhány órával korábban jutott egyetértésre az V. kerület polgármesterével. Mivel a városháza műemlék, ezért a bontási engedélyt a Műemlékvédelmi Hivatal adja ki. Tovább…