MTI: 2005. február 18., péntek

Park, újabb üzletek, mélygarázs, illetve később egy pályázatnyertes épület lesz a Károly körút városházi oldalán álló bazársor helyén.

Várhatóan már tavasszal lebontják a főpolgármesteri hivatal Károly körúti oldalát csúfító bazársort, amelynek helyén mindaddig zöld terület lesz, míg az úgynevezett Városháza-projekt részeként meg nem kezdődik a térség fejlesztése, beépítése.

Demszky Gábor pénteken azon a háttérbeszélgetésen, amelyen részben városfejlesztéssel foglalkozó új helyettesének, Ikvai Szabó Imrének a feladatkörét ismertette, bejelentette, a bazársorral kapcsolatban néhány órával korábban jutott egyetértésre az V. kerület polgármesterével. Mivel a városháza műemlék, ezért a bontási engedélyt a Műemlékvédelmi Hivatal adja ki.

Demszky közölte, hogy a bazársor helyén, a kerületi rendezési terv által engedélyezett “valamilyen építmény” valósulhat meg pályázat útján. Tudatta, hogy a Merlin Színház és a tűzoltólaktanya továbbra is a helyén marad.

Szívesen látná az ARC-ot

Demszky Gábor jelezte, hogy szívesen látná, ha a majdani parkot övező kerítés adná a hátteret idén a Geszti Péter-féle szokásos plakátkiállításhoz, ami eddig a Felvonulási téren volt.

A főpolgármesteri hivatalban korábban készült tanulmánytervek szerint az 1996-ban lebontott épületek helyén, valamint az udvar alatt több száz férőhelyes mélygarázs, s különböző üzletek épülnének magántőkéből.

A főpolgármester elmondta, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő héten létrehoz egy többpárti eseti bizottságot a kiemelt fejlesztések, a Városháza-projekt, az óbudai gázgyár és a IX. kerületi közraktárak beépítésével összefüggő feladatokra.