Őszi nagytakarítás

Budapest Városarculati Tanácsnoki Irodája és a Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezésében és koordinációjával, 2008. szeptember 12-én nagyszabású rendrakás veszi kezdetét az ország főutcáján. A decemberig tartó intenzív akciósorozat folyamán a rendkívül szennyezett pesti és budai Belváros főútja és a Nagykörút-budai körút térségének falfirka-mentesítése, azaz 250 társasház és mintegy 800 üzletportál szennyezettségének eltüntetése a cél.

A falfirka ismertetőjegyei

Néhány betűből, szófoszlányból, jelből álló „rongálás”, ahol az alkotó szándéka csupán a birtoklás-, a területhatár jelölése, a rivális firkáló felülírása, a megjelenni vágyás megnyilvánulása. A falfirka közönséges kosz, amit lehetőség szerint minél előbb le kell tisztítani, el kell tüntetni, hogy a további rongálásokat megelőzzük.

Hogyan védekezhetünk a falfirkák ellen?

A graffiti-eltávolító cégek listáját megtalálja blogoldalunkon. A falfirkák elleni védekezés egyetlen módja, ha rendszeresen újra és újra megtisztítjuk a felületet, és ugyanezt teszi szomszédunk és az ő szomszédja is. A folyamatos tisztítás azt is jelenti, hogy értelmetlenné válik a falfirkálók ténykedése. Minek kockáztassanak rendszeresen, ha napok alatt úgyis letisztítják a firkájukat?

Összefogással sikerülhet!

Csak addig vagyunk áldozatai egy negatív tendenciának, amíg a közös gondok megoldására össze nem fogunk. Ha eleged van a koszos, büdös, igénytelen, megosztott, tespedt és béna városból, akkor tarts velünk, s tüntess el Te is egy falfirkát!

Falfirka Forró Drót: 06-80-220-220 vagy 06-80-330-330

Elég a falfirkákból – Őszi nagytakarítás az ország főutcáján

Budapest Városarculati Tanácsnoki Irodája és a Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezésében és koordinációjával, 2008. szeptember 12-én nagyszabású rendrakás veszi kezdetét az ország főutcáján. A decemberig tartó intenzív akciósorozat folyamán a rendkívül szennyezett pesti és budai Belváros főútja és a Nagykörút-budai körút térségének falfirka-mentesítése, azaz 250 társasház és mintegy 800 üzletportál szennyezettségének eltüntetése a cél. Tovább…