Lebuktak Budapest legnagyobb szeméthegyének ‘építői’

Ritka dolog történt: kiderült, hogy ki rakta le illegálisan azt a törmeléket a XI. kerületben, amelyből utóbb Budapest legnagyobb engedély nélküli szemétlerakóhelye keletkezett. A felelős a Gizella Malom építkezéséről szállította el a sittet, és annak ellenére, hogy kifizették neki a fuvart, csak egy nem túl messzire lévő újbudai helyszínen dobta le a törmeléket.

A 6-os út budapesti bevezető szakaszánál, a XI. kerületi Savoya Park közelében az utóbbi időben valóságos szeméthegy alakult ki. A “nem egészen természeti” jelenségről az Indexen már beszámoltunk , így arról is, hogy a kerületi önkormányzat is, kutatni kezdett a felelősök után , és ismeretlen tettes elleni feljelentést is tett az ügyben a rendőrségen.
Lakos Imre, Újbuda alpolgármestere arról tájékoztatta szerdán az Indexet, hogy a kerületi polgármesteri hivatal emberei alapos munkát végeztek, átvizsgálták a sittet, és olyan nyomokat találtak, amelyek egyértelműsítik, hogy ki volt a tettes. Vagyis, hogy ki rakta le először azt az építési törmeléket, amelynek megjelenése után hamarosan a lakossági, kommunális hulladék is elárasztotta a környéket. Így jött létre végül Budapest legnagyobb illegális szeméthegye. Tovább…