Elutasították a Hajógyári-sziget rendezési tervét

A főpolgármester indítványát elfogadva, a Fővárosi Közgyűlés többségi szavazással elutasította csütörtöki, e havi soros ülésén a Hajógyári-sziget rendezési tervét, amelyet a III. kerület készített.

Demszky Gábor javaslatára a közgyűlés április végén ismét tárgyal a tervezetről, ha addig elkészül a kerület, a főváros és a befektető közötti infrastrukturális fejlesztésekről szóló szerződés.

A közgyűlés kormánypárti többsége, a hónapok óta folytatott gyakorlatának megfelelően, ezúttal sem vette napirendre a Fidesz-MKDSZ-frakció által javasolt témákat. A 29 indítvány között szerepelt a rendőrök részére budapesti pótlék biztosítása, a Margitsziget helyi védettség alá helyezése és több ingatlan, köztük
a városmajori park és a Gesztenyéskert átadása a XII. kerületnek. Tovább…

Egyelőre nem lesz Szigetend Óbudán

Index, 2006. március 30.

A környezetvédők tiltakozása is szerepet játszhatott abban, hogy a főváros egyelőre nem adta áldását az Óbudai-sziget átalakítására. Demszky azonban a választások után újra előterjeszti majd az indítványt, amely a külföldi befektető Álomszigetének megvalósításához kapcsolódik.

Demszky Gábor főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön mégsem döntött a Hajógyári-sziget szabályozási tervének jóváhagyásáról, pontosabban elutasította azt. Így a sziget – egyelőre – nem alakítható át a külföldi befektető igényei szerint. Demszky ugyanakkor javasolta, hogy egy hónap múlva térjenek vissza az ügyre, és előtte tárgyaljanak arról a háromoldalú megállapodásról is, amelyet a főváros, a III. kerületi önkormányzat, illetve az Álom Sziget Kft. köt a kft. által megszerzett területek hasznosításáról. Tovább…