Szociálpolitikai ügyek gyűrűznek a főváros turizmusában

A turisztikai szakemberek szerint már Budapest idegenforgalmát veszélyezteti a hajléktalanhelyzet. (IGEN, ez így van! – SZEBU vélemény)
A rászorulók ellátásában dolgozó szakemberek szerint nincs mit tenni, az illetékesek meg nem mentek el a témáról rendezett fórumra.
Néhány tucat dühös ember vitatkozott kedd este az Idegenforgalmi Klub nevű szervezet összejövetelén. A résztvevő turisztikai szakemberek, szállodások, utazási irodák vezetői, szakújságírók abban a hitben mentek el az esti vitára, hogy ott elmondhatják gondjaikat (ami alig különbözik az idegenforgalommal nem foglalkozó járókelőkétől), és azt a legilletékesebbek meghallgatják majd. Ez utóbbiban csalódtak. Nem jelent meg az illetékes főpolgármester-helyettes, távol maradt a rendőrfőkapitány és a közterület-felügyelet igazgatója. És persze nem voltak ott parlamenti, fővárosi közgyűlési képviselők sem. Az idegenforgalmi szakemberek nekik akarták volna elmondani: Budapest turizmusát fenyegeti a jelenlegi állapot, amikor belakják az aluljárókat, amikor lejmolók zaklatnak a megállókban és az autósokat a piros lámpáknál. Tovább…