A Fővárosi Cigány Önkormányzat 2009. november 24-én Szolidaritási menetet szervez. A Fővárosi Cigány Önkormányzat mélyen elítéli a szlovákiai nyelvtörvényt, ezért szolidaritási menet keretében petíciót ad át Dr. Demszky Gábor Főpolgármesternek. Az FCÖ kéri, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozatban ítélje el a szlovákiai nyelvtörvényt, amely súlyosan sérti az emberi és kisebbségi jogokat.

Az FCÖ azt is kéri a Közgyűléstől, hogy vállaljon szolidaritást felvidéki honfitársainkkal és a Magyarországon élő kisebbségekkel, többek között a magyarországi cigánysággal, hiszen minden egyes kisebbségnek alapvető joga van a saját a kultúrájához, hagyományaihoz és az anyanyelv használatához.

Kérik a Főpolgármestert, hogy közgyűlési határozattal támogassák a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ létrejöttét, ami biztosítaná a fővárosi romák alapvető jogait. Kérnek minden állampolgárt, hogy csatlakozzanak az FCÖ menetéhez, hogy minél többen fejezhessék ki szolidaritásukat a Szlovákiában élő honfitársaink és a fővárosi romák mellett egyaránt.

Helyszín és találkozó: 9.30: Gödör klub (Deák Ferenc tér), onnan 10 órakor indul a menet a Fővárosi Önkormányzat elé (Városház u. 9-11).

Fővárosi Cigány Önkormányzat
1081 Budapest, Szilágyi u. 5.
tel: 299-06-91, fax: 299-06-92
e-mail: titkarsag.fco.info.hu