Az évente Cannes-ban megrendezett MIPIM ingatlanfejlesztési kiállítás, vásár és konferencia a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény, amelyen Budapest minden évben képviselteti magát. A 2011-es MIPIM-et március 8-11. között rendezik meg. Budapest első alkalommal jelenik meg európai léptékben is számottevő várostérségként, azaz Budapest Metropolisz Régióként, és nem önálló városként. Budapest a várospartnereivel közösen hangsúlyozza majd az összefüggő metropolisztér kritikus tömegét az európai befektetői piacon.

MIPIM: Itt gyűlik össze az ingatlanfejlesztők színe-java

MIPIM: Itt gyűlik össze az ingatlanfejlesztők színe-java

Tarlós István főpolgármester a főváros standjának megnyitóján elmondta: Budapest bizalommal várja a befektetőket és fejlesztőket, akiknek jövőre már konkrét projekteket is bemutatnak. Budapest idén az innováció és a kultúra városaként mutatkozik be a MIPIM-en. “A világon mindenütt a verseny dominál, Budapestnek az a dolga, hogy ebben a versenyben helyt álljon” – mondta Tarlós a keddi megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester leszögezte: Budapesten szemléletbeli változás történt, így érdemes lesz befektetni, fejleszteni. Az új városvezetés a jövőben mindent megtesz azért, hogy a magyar főváros befektetőbarát város legyen. “Biztosan hiszek benne, hogy jövőre ilyenkor konkrét projektekkel tudunk megjelenni. Bizalommal várunk mindenkit. Viszontlátásra Budapesten!”

A sajtótájékoztatón egyébiránt Tarlós bemutatta a Duna Főutca Programot, mely Budapest megújulásának zászlóshajója , a városi Duna-partok és kapcsolódó terek megújulásának komplex, közterekre urbanisztikai programja.

Tarlós István tegnap rövid megbeszélést folytatott Alexander Zsukov orosz miniszterelnök-helyettessel is, akit a Budapest-standon fogadott, és várhatóan több régióbeli polgármesterrel is találkozik az ingatlankiállításon.

A Portfolio.hu interjút készített a helyszínen Tarlós Istvánnal, többek között arról, hogy milyen projektek valósulhatnak meg Budapesten a következő négy évben, miért nem kezd semmit a főváros a Dunával és hogy mely városokkal vagyunk “egy szinten” fejlesztői szemmel.