2009. júliusában hihetetlen állapotok fogadják a Városligetbe érkezőket. Hajléktalanok “költöztek” a padokra, életvitelszerűen használják azokat, ruháikat itt szárítják, lomot hordanak ide, a képek is ezt tanúsítják. Ez a Szeretem Budapestet Mozgalom szerint elfogadhatatlan.

A Szeretem Budapestet Mozgalom tisztában van azzal, hogy nagyon érzékeny kérdésről van szó, amely eddig rosszul lett megközelítve. Mindazonáltal az, amit a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sorhoz közeli játszótér mellett található padokon tapasztalunk, megengedhetetlen! Az emberek már életvitelszerűen berendezkedtek, mosott ruhákat szárítanak a fákon, alkoholt fogyasztanak és teljesen elfoglalják a padokat. Emellett lomot hordanak ide, a környék ezért rendetlen és koszos. A szomszédos padokat már nem is használják a környékbeliek és a közeli játszóteret (amely elég szépen rendben van) is veszélyezteti az itt tapasztalható állapot.  

Felkértük a Főkertet, hogy a Városligetben tapasztalható állapotokat legyenek szívesek mihamarabb felszámolni, tájékoztatásuk szerint már folyamatban van az intézkedés ezzel kapcsolatban.

Szeretem Budapestet Mozgalom