Hazánkban egyedülálló, hajléktalanokat foglalkoztató asztalosműhelyt adtak át kedden Kispesten. Az üzemeltető Vöröskereszt Szolgáltatóház piaci alapokra helyezte a vállalkozást, amellyel a hajléktalan-ellátás új szintjét próbálják meghonosítani: vállalati és lakossági megrendeléseket szolgálnak ki.

Bazsó Zoltán

Újfajta, integrált hajléktalangondozási szintet hozott létre az Üllői úton ma megnyílt Szolgáltatóházában a Vöröskereszt: programjukban a foglalkoztatást ötvözik a közösségteremtéssel, a lakhatási támogatással, a készség- és személyiségfejlesztéssel. „A kerület és a Vöröskereszt közötti több éves együttműködés egy újabb támogatási formába lépett” – mondta a megnyitón Vinczek György. Az alpolgármester kiemelte, a Szolgáltatóház hasznos a kerületnek, mert segíti a hajléktalanellátó rendszert, és előnyös a lakosságnak, mert olcsón juthatnak minőségi szolgáltatásokhoz.

Tigyi Balázs projektvezető a Szolgáltatóház egy évvel ezelőtti indításának okairól szólva kiemelte: „úgy láttuk, hogy hiányzik egy lépcsőfok a hajléktalanellátó rendszerből”. Léteznek hajléktalanokat támogató lakhatási, foglalkoztatási programok, mentális és személyiségfejlesztési foglalkozások, de nem volt egy olyan rendszer, amely mindezeket integráltan összefogta volna – mondta a szakember.

Jelenleg hét hajléktalan munkavállaló dolgozik az 1 éve működő Szolgáltatóház projektben, ők asztalosmunkákat, takarítást és karbantartást végeznek, és próbálják vállalkozásukat önfenntartóvá, nyereségessé tenni. A bútorasztalos-műhelyben profi műhelyvezető irányításával, felügyeletével folyik a használt adománybútorok felújítása, és megrendelésekre iroda-és lakásbútor gyártása. A felújított bútorok egy részét értékesítik, más részét a lakosság rászoruló részének juttatják el. Másik fő tevékenységük a takarítás. Megtudtuk, részlegük ma már az elsődleges megrendelői piacon teljesít munkákat. A Szolgáltatóház vállal festés-mázolást, burkolást, zöldfelület-rendezést, szabás-varrást és kisebb karbantartási munkákat is.

„A foglalkoztatás első évében a résztvevők élvezik a „védett munkahely” előnyeit, azaz esetleges hibáikat nem szankcionálja a munkahelyi elöljáró, hanem visszajelzi, kijavítja” – vázolta a programot Tigyi Balázs. Azonban ahogy a munkavállaló előrehalad a programban, a védettség egyre inkább megszűnik, s folyamatosan erősödnek azok az elvárások, melyek a munkaerőpiacra jellemzőek. A munkába állással párhuzamosan megkezdődik a munkában maradást elősegítő tréning és személyiségfejlesztés is. A cél, hogy a hajléktalan munkavállaló felkészülten, képzetten lépjen ki a munkaerőpiacra, önállóvá váljon, vagyis illeszkedjen be a társadalomba.

„Nyereséges, önfenntartó vállalkozássá kívánjuk fejleszteni a Szolgáltatóházat” – mondta a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója. Kardos István úgy látja, hogy a kísérleti program eredményessége nagymértékben múlik a vállalatok és a lakosság megrendelésen, a hajléktalan dolgozók munkája felé irányuló elfogadáson.

A program beindítását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA), a Vodafone Alapítvány, valamint Kispest Önkormányzat támogatta.