HAJLÉKTALANOK A VÁROSLIGETBEN – ELFOGADHATATLAN AMI AZ ORSZÁG FŐPARKJÁBAN VAN

Tisztelt Dr. Tóth Gábor R.dandártábornok Kapitány Úr! – BRFK
Tisztelt Bielek Péter Igazgató Úr! – Közterület-fenntartó Rt.

Kérem a tisztelt urakat, arra hivatkozva, hogy KÖZEGÉSZSÉGÜGYI GONDOKAT okoz a hajléktalanok életvitelszerű berendezkedése az ország elvileg egyik legmegbecsülendőbb közparkjában, hogy a BRFK a Közterület-fenntartóval közösen számolja fel az illegális lak(ó)helyeket a Városligetben! Közterület-fenntartó az illegális lakóhelyeket, a szemetet a rendőrség jelenlétében szállíttassa el! Kérem, hogy a késöbbiekben ne engedélyezzék a hajléktalanok letelepedését az ország egyik legszebb parkjába, amit Városligetnek hívunk!

A mai pár fotó szerint, ld. képek, a Városligetet, az ország legfontosabb, legbecsesebb közparkját, a Főváros egyik büszkeségét, a budapesti honpolgárok már csak óvatosan, padokra nem leülve látogatják, gyorsan besietnek az Állatkertbe, a Fővárosi Nagycirkuszba, a Petőfi Csarnokba, vagy kikerülik azokat a helyeket, ahol a lassan már falvakat alakító hajlékatalanok vannak, mivel az ott “lakók” már nem szeretik, ha zaklatják a nyugalmukat a parkban. A Főkert több illetékesével beszélve a hajléktalanok az ellenük fellépő, a munkájukat ellátó dolgozókat is megfenyegetik, így azokon a területeken, ahol ők “laknak”, ott semmilyen munka sem folyik már, SŐT hihetetlen mennyiségű szemét gyűlt össze! A Közteület-Felügyelet jogilag nem tud intézkedni, megkérdeztem az ügyeletet. A XIV. kerületi rendőrség azt mondta, küldenek a kért helyre egy rendőrt. A Közterület-fenntartó igérete szerint elviszik az illegális szemetet (én az Ajtóssy Dürer- Dózsa György úti “falu” felszámolását kértem), mert az van az egész ligetben azokon a helyeken, ahol hajléktalanok vannak! Ez kb. tíz területet érint, de vannak helyek, ahol rengetegen laknak már! Sajnos nem tudtam jó képeket készíteni, főleg a “sátoros-falvas” részekről, vagyis ahol az egyik “falu” van a Petőfi csarnok előtti erdős részen, mert megfenyegettek és elzavartak, hogy ne fotózzam őket. 013-as képnél a sátrak teteje látszik, ott körülbelül 20 ember lakik és végzi a napi szükségletetit, rengeteg szemét és bűz mellett! Több, jól felépített sátor, tűzelő hellyel, szárítóval és nappali üldögélővel, ahol mindíg van valaki és vigyáz a többiek holmijára. Kérdem én, aki liberális felfogású: Ezek az emberek hol végzik szükségleteiket? Közegészségügyileg nem okoz problémát, hogy ahol kisgyerekeknek kellene sétálniuk és élvezniük a zöldet, ott hajléktalanok a szükségleteiket végzik? De igen! A hajléktalanok egy területet, közteret, közparkot életvitelszerűen, közegészségügyi problémák miatt nem használhat, az ellen fel kell lépni a többség, például a gyerekek érdekében is! Kérdem én, miért tartunk ott, hogy minden padot csak hajléktalanok használnak a ligetben, illetve sok helyen a városban?

Egyszerűen ami a Városligetben folyik, az elfogadhatalan már csak egy egyszerű okból, s azt közegészségügynek hívják. Nincs sem illemhely, sem mosakodási lehetőség, sem főzési hely! Ezért újra megismételve kérem a rendőrséget, dr. Tóth Gábor Kapitány Urat, arra hivatkozva, hogy közegészségügyi gondot okoz a hajléktalanok életvitelszerű berendezkedése az ország elvileg egyik legmegbecsülendőbb parkjában, hogy a Közterület-fenntartóval közösen számolja fel az illegális lakóhelyeket a Vároligetben! Közterület-fenntartó az illegális lakóhelyeket, a szemét hegyeket, a rendőrség jelenlétében szállíttassa el. Kérem, hogy ne engedélyezzék a hajléktalanok betelepedését az egyik legszebb parkba, amit Vársoligetnek hívunk!

Üdvözlettel és köszönettel:
Szeretem Budapestet Mozgalom