Január 17-én, kedden tartottuk meg a „Várfok akció” munkacímmel futó megmozdulásunk első megbeszélését. Júniusban a Szeretem Budapestet Mozgalom egy művészeti akció megvalósítását tervezi: Az I. kerületi Várfok utcában szabadtéri kiállítást rendezünk!
A kiállítás megnyitója június 15-én 16 órakor lesz a Várfok utca fáinál!

A „Várfok akció” rövid leírása

A Várfok utca a Moszkva teret köti össze a Várnegyeddel. Aki utazott már a várbuszon, biztosan emlékszik erre a szép, meredek utcára, rögtön a Moszkva tér fölött. Az utcában jelenleg hat kortárs képzőművészeti galéria működik. Ahogyan Budapesten a Falk Miksa utca az antikvitást kedvelők körében vált igen népszerűvé, hangulatos üzleteivel és galériáival a Várfok utca a kortárs képzőművészet budapesti bázisa lett. Az utcát 19 fa övezi: ők az áprilisi akciónk főszereplői.

19 fa

Az utca 19 fája lesz a szabadtéri kiállítás lelke. Minden fa köré épül egy négyoldalú speciális favédő kordon, mely felület a kiállítás fala lesz. Minden egyes kordon előállításához keresünk egy-egy támogató vállalatot vagy intézményt, és az általuk felajánlott összegből valósítjuk meg a fák körüli kordonokat. A támogatók nevét kis réztáblán tüntetjük fel. A kiállítási anyagokat természetesen meg kell védeni az időjárás viszontagságaitól, így a fák köré olyan vitrinnel ellátott kordonokat kell tervezni, melyek eső és „amator vandál” biztosak. A szabadtéri kiállítás anyagát minden évben többször cserélnénk, így időről-időre érdemes lenne elidőzni az utca fáinál.

Szervezzünk együtt: ki hogyan és miben?

Jó hír: mindenki, aki egyesületünk tagja, támogatója vagy esetleg csak most hallott először a mozgalomról, de szimpatizál velünk: tud segíteni! Mivel mozgalmunk nonprofit és politikamentes ezért nekünk együttesen kell megszerveznünk az akció háttérmunkálatait és lebonyolítását.
Attól függően, ki mihez ért, az alábbi feladatokra jelentkezhettek a info@szeretembudapestet.hu e-mail címen:
A Szeretem Budapestet Mozgalom megismertetése szélesebb körben (pl: az egyesületi elérhetőségének belinkelése további weblapokra)
Ötlet a 19 támogató cég vagy szervezet személyével kapcsolatban (mert minden fa körüli kordonnak lenne egy gazdája), akiknek az akció leírását tartalmazó levelet küldjük!
Részvétel az akció szervezésében és lebonyolításában: pl. szórólapozás.

A szabadtéri kiállítás megnyitóján való részvétel: biciklikkel, babakocsikkal, fényképezőgépekkel!

Küldjetek képeket!

Az akció kapcsán weboldalunkon virtuális kiállítást szervezünk fa körüli hirdetőoszlopok képeiből. Ha van olyan képetek Budapestről, melyen szerepelnek ilyen szabadtéri hírdetőtáblák, esetleg külföldön sikerült lefotózni egy szokatlan megoldású vagy éppen tradicionalitásában tökéletes fa körüli oszlopot, küldjétek be a képet az info@szeretembudapestet.hu címre és mi feltesszük oldalunkra a fényképeket készítőjük nevének feltüntetésével!