Megkezdte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) Budapesten a tavaszi nagytakarítást, amely április végéig tart. A téli időszak elmúltával az FKF munkatársai éjjel-nappal, kézi és gépi erővel azon dolgoznak, hogy eltüntessék Budapest útjairól és közterületeiről a tél nyomait – mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni közlése szerint a társaság megkezdte a hidak lemosását, a fagy miatt keletkezett úthibák kijavítását, az aluljárók takarítását, a lakótelepek környezetének rendbetételét.

Az FKF a hidakat is letakarítja

Az FKF a hidakat is letakarítja

Az FKF sok éves gyakorlatot követve állította össze a „Tavaszi Közterületi Munkák” ütemtervét: kiemelten kezelik az uniós soros elnökség rendezvényeinek helyszíneit, az odavezető útvonalakat, továbbá az idegenforgalmi szempontból frekventált városrészeket, így például a Budai Várat, a Duna korzót, a Hősök terét, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeinek helyszíneit. A szóvivő hozzátette, hogy a város kiemelt körzeteinek “faltól-falig” való takarítását a hétvégén kezdik meg.

Szűcs Panni elmondta, hogy a tavaszi közterületi munkák során lemossák a Duna hidakat, a Váralagút csempeburkolatát, továbbá kitakarítják a lakótelepeket, a gyalogos aluljárók falait vegyszerrel mossák le, fertőtlenítik az utcai szemeteseket és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tartályait is.

A közúti gyorskarbantartó igazgatóság dolgozói öntött és hengerelt aszfalttal állítják helyre a társaság üzemeltetésében lévő több mint ezer kilométer hosszúságú úthálózatot, ezen belül a közösségi közlekedési útvonalakat.

Az eredményekről a SzeBu is beszámol majd.