Egységes taxi-arculat kialakítására tett javaslatot Bojár Iván András, a főváros városarculati tanácsnoka: a javaslat szerint a taxik alapszíne fekete lenne, a tetejük viszont a jobb láthatóság érdekében narancssárga. Bojár Iván András kedden (2010. június 15.) a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága előtt ismertette terveit, majd az MTI érdeklődésére elmondta: a javaslat célja, hogy a taxik olyan egységes arculatot kapjanak, amely illeszkedik a fővárosi közösségi közlekedés arculati rendszerébe.

Vagyis, ahogy Budapesten a villamos sárga, a busz kék, a trolibusz piros, a HÉV zöld, úgy a taxik is kapjanak egy színt, ami jól kifejezi, hogy a taxi a főváros közösségi közlekedésének egyik eszköze, valamint, hogy a taxiba ülőt egy standard szolgáltatás várja, például nem verik át az árral – mondta.

A tanácsnok arra tett javaslatot, hogy a taxik legyenek feketék, narancssárga tetővel. Mint mondta, a világon nagyon sok helyen használják a taxi tetején a sárga szín valamelyik árnyalatát, mert ez a szín jól “kiugrik” az autóforgalomban, már messziről látható.

A Bojár Iván Andrással készített interjút a Budapesti Regionális Hiradó 2010. június 17-i adásában itt megnézhetik. A Városarculati Tanácsnoki Iroda által készített összefoglaló prezentációt a taxi arculat témakörében itt megtalálják, az Urbanista blog cikkét pedig itt elolvashatják.