A Szeretem Budapestet Mozgalom többszöri jelzése ellenére hihetetlen állapotok uralkodnak a Városliget egyes területein. Információnk szerint a Főkert vezetésének engedélyével lakhatnak a Városliget házaiban haljéktalanok, a házakat mintah “kiutalták” volna az utcán lakóknak. A képeken jól látszik, hogy több hónap alatt felgyülemlett lomot és lakható eszközöket tárolhatnak itt, a Főkert nem lép fel a rendetlenség ellen. Több pár és baráti társaság rendezkedett be a Városliget több épületében, itt többek között főznek, mosnak, ruhákat teregetnek, használják a mosdót, televíziót néznek, kutyát tartanak, stb.

A Főkert sajnálatos módon nem tesz semmit, sőt – állításuk szerint is vannak, akik nagyon hosszú idő óta életvitelszerűen ott laknak  a házakban, WC-kben. Az is előfordul, hogy késsel fenyegetőznek, ha a Főkert munkatársai fel mernek lépni a lomok ellen. (Ebben az esetben valóban nem lehetne őket háborítatlanul ott hagyni, hiszen ez már bűncselekmény)

A Szeretem Budapestet Mozgalom tésztelettel kéri Főváros illetékes vezetőit, hogy számolja fel az áldatlan állapotokat, hiszen a Városligeta város (egyik) legfontosabb  parkja, ahol napontatöbb ezren fordulnak meg.