Bojár Iván András városarculati tanácsnok levélben kereste meg a VIII. kerületi Önkormányzat jegyző asszonyát, Dr. Xantus Juditot, a Verseny utcai piac helyzetének rendezése ügyében, miután az önkormányzat bezárta a piacot. A piac a megfelelő engedélyek birtokában újra kinyitna, azonban a városarculati tanácsnok azt kérte a jegyző asszonytól, hogy az engedélyek megadását szigorú szabályokhoz és kötelezettségekhez kössék.

A Verseny utcai piac területén és környékén hihetetlen mennyiségű kosz és mocsok található, és tele van az utcán illegálisan áruló árusokkal. Információk és vélemények szerint a piacnak csak jót tesz, ha az egyes árusok nem bent árulnak, hanem kint az utcán, a közterületeken, hiszen többek között az utánuk megmaradt szemét és lom eltakarítása és elszállíttatása a piac üzemeltetőinek így kevesebbe kerül.

Bojár Iván András azt kérte a jegyző asszonytól, hogy csak abban az esetben adjon újra engedélyt a piac üzemeltetésére, ha a piac biztosítani tudja, hogy ne legyen árusítás a piac előtti köztereken, illetve ha biztosítani tudja, hogy a szemetet és lomot eltakarítják. Az eddigi tapasztalatok alapján a piac egyáltalán nem volt érdekelt abban, hogy környezete kulturált és tiszta legyen, ezért a tanácsnok azt javasolja, hogy az engedély megadása során szerződésben kössék ki ezeket a feltételeket.

Dr. Xantus Judit a megkeresésre azt válaszolta, hogy az önkormányzatot is az a vágy hajtja, hogy rendezett körülmények között működhessen a Verseny utcai piac. Tudomásuk szerint a tulajdonos MÁV nyílt pályázattal keres üzemeltetőt, mely során kérte, hogy az önkormányzat írja meg a működési feltételeket. Ez lehet a garancia  arra, hogy rendezett körülményeket teremtsenek a Verseny utcai piacon.