Az Andrássy út az ország legszebb sugárútja, de a fejlődés mellett sokszor a hanyagság és az ellenőrzés teljes hiánya jellemző – úgy, mint a városban sok más helyen is. Illegális árusok, hanyagul parkoló autók és koldusok. Felszámolásuk nem történik meg, a “szervek” jogszabályokra hivatkozva csak “elhessegetik”, de nem von(hat)ják szabálysértési eljárás alá őket, a várost pedig joggal szidják a budapestiek.

A város nem szemetes, de koszos, rendetlen, mint ahogy az az Andrássy úton is látszik: a fényképek is ezt mutatják.

Az Andrássy úton, az Oktogon és a Kodály körönd között egy nagy területen már nincs védő szegély-növényzet a szervizút és a sétáló rész között. A gépkocsik gond nélkül felparkolnak, még a járdára is, teljesen tönkretéve így a növényeket, az egész területet kitaposták és keréknyomokkal rondították.

S mindez itt, a város szívében. Vannak autók, amelyek gond nélkül reggeltől estig, a munka végéig itt tudnak parkolni. Majd, ha lesz, aki megbünteti őket és lesz, aki bilincset tesz a kerekekre, ha látják majd, hogy gondatlanságuknak igenis van következménye, majd akkor nem így fog kinézni a város!

A Főkert információja szerint csak akkor van értelme új sövényeket telepíteni, ha már az autók nem parkolnak a növénysávon. De erre meddig kell várnunk?

Ha az ország legszebb sugárútján nem követeljük meg a rendet, akkor mi a helyzet a város többi pontján?