Tisztelt Sláger Rádió! Tisztelt Horváth Anita!

Sláger Megaparty – Giga siker

A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye: GIGA mennyiségű szemét egész este! A Szeretem Budapestet Mozgalom tagjai közül többen ott voltak a rendezvényen. Tényleg fantasztikus volt. Viszont hihetetlen mennyiségű szennyben és mocsokban hagyták a szervezők az embereket egész este.

Még akkor este felhívtuk az FKF Zrt. diszpécser-szolgálatát, ahol azt a választ kaptuk, hogy ők a rendezvény után, este 11 óra körül érkeznek a helyszínre. Persze ilyenkor a budapesti állampolgár szid mindenkit, főleg a városvezetést, mivel fogalma sincs, hogy miért van ennyi szemét a Hősök terén, a levezető utakon és a Városligetben.

Mindezeken kifakadva e-mailt írtunk az FKF Zrt-nek, szinte felelősségre vontuk őket a történtekért. Az FKF Zrt. szóvivőjének válasza, hogy a Sláger Rádió a rendezvényhez csak EGY utótakarítást rendelt meg, a rendezvény alatti SZOKÁSOS, folyamatos tisztítást, takarítást viszont nem.

A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye, hogy egy ilyen több órás rendezvény szervezőjének kötelessége a helyszínt és annak környékét a teljes időtartam alatt tisztán tartania. Ha erre nem képes, akkor szakcégtől kell megrendelnie, így biztosítva a folyamatos tiszta, kulturált szórakozást. Értesüléseink szerint az ekkora rendezvények szervezői közül szinte a Sláger Rádió az egyetlen, aki nem rendeli meg a folyamatos takarítást, pedig a város érdekében sem lenne szabad ekkora tömeget ilyen szennyben vendégül látni.
Ráadásul a budapestiek nem tudják, hogy ezért a rengeteg szemétért a szervező a felelős. Az ilyen esetek elkerülése érdekében javasoljuk a városvezetésnek, hogy a közterülethasználati engedélyek kibocsátásának várható módosítása tartalmazza a kötelező tisztántartást és az erre szakosodott cégekkel történő szerződés megkötésének előírását, hiszen ekkora rendezvényeket csak megfelelő háttérrel lehet biztosítani.
Ezt a levelet a Sláger Rádiónak és minden levelező partnerünknek is elküldjük. Várjuk a Sláger Rádió válaszát.

Üdvözlettel:
Szeretem Budapestet Mozgalom