„Turizmus a tiszta környezért” szlogennel folytatódott a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi „nagytakarítása”. A 2005 óta rendszeresen megrendezésre kerülő, a Magyar Turizmus Zrt. által is támogatott esemény keretében idén, május 15-én a turizmus különböző területein dolgozó önkéntesek a Városligetet tisztították meg. Az akcióban részt vettek a Szeretem Budapestet Mozgalom munkatársai is.

2005. májusában a Budapest Marriott Hotel és a Danubius Hotel Gellért hagyományteremtő céllal indította el az akciót, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet közös felelősségünkre környezetünk tisztántartásáért. Míg három évvel ezelőtt hatvankettő szállodai dolgozó vett részt a programban, ez a szám tavaly a vendéglátóipari szakközépiskolák és éttermek csatlakozásával elérte a 300-at.

A Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után ezúttal, május 15-én, csütörtökön, a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűltek össze az önkéntesek. A találkozó városligeti Sörsátornál volt reggel 9 órakor, ahonnan 25-30 fős csapatokra osztva indultak tisztító túrára a Városligetben. Az akciót a Best Western Hotel Hungária által felajánlott ebéd zárta.

Az idén is számos étterem, szakközépiskola és hotel képviseltette magát az eseményen, pl. a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, a Best Western Hotel Hungária, a Budapest Marriott Hotel, a Danubius Hotel Astoria, a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Thermal Hotel Margitsziget, a Gundel Étterem, a Hilton Budapest Westend, a Hotel Intercontinental Budapest, a Le Meridien Budapest, valamint a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai és a vendéglátóipari szakközépiskolák tanulói is. Az idei létszám kb. 300-350 fő volt.

Az esemény fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban dolgozók és a diákok elkötelezettségére, illetve környezetünk tisztántartásának fontosságára, amely mind a Budapesten élők, mind pedig a hozzánk látogató turisták számára elengedhetetlen. A szervezők számítanak a média együttműködésére, annak érdekében, hogy a program eszmei értéke minél nagyobb nyilvánossághoz juthasson el.