Meggyőződésünk, hogy a Nagykörút “rendben tartása” az egész városra kihatással lenne! A Combino új megállói igazi kezdetet jelenthetnek ebben a munkában. Itt volt a legtöbb illegális plakát. Egy vadplakátozó, aki valamit is adott magára, az itt biztos plakátolt(atott)! Aki graffitisnek és igazi tag-esnek mondja magát, az itt firkálgat!

VAGYIS ITT KELL ELŐSZÖR VÁLTOZÁST, FORDULATOT FELMUTATNI! El is indult! Az FKF kiemelt területeken történő új takarítási programjának egyik helyszíne. Első lépésben a következőt kellene tenni még egy programban, mely megoldható és könnyen le is szervezhető:

– Az útszakaszon található, mára már illegális plakátoktól mentes kandeláberek, ELMÜ berendezések, utcabútorok rendbehozása, lefestése. Szeretem Budapestet Mozgalom szorgamazza a BDK-nál, segítségét felajánlotta.
– A fák vasrácsainak pótlása, vagy nagyméretű fakéreggel történő mulcsozás (példa van rá, a Nagy körúton egy kaszinó előtt így pótolták az eltünt/ellopott vasrácsokat.)
– Minden illegális kihelyezett tábla, kirakat felszámolása.
– Házak és üzletek graffiti mentesítésének szorgalmazása, segítése, az üzletek és házak felszólítása, tartsák rendben házuk kapualját! Szerintem a lakók egy megfelelő késztetés, kommunikáció, felhívás esetén szívesen résztvesznek az ilyen munkában!

A VÁROSNAK kell a példát és igényt mutatnia a rendre! Erre ráépülhet minden egyéb, mint kereskedelmi, marketing stratégia. Nem kell csak úgynevezett nagy dolgokban gondolkodni, ha a fent említett elképzelés következetesen megvalósul, akkor újra elindul a Nagykörút a maga saját, virágzó útján!