A Főpolgármesteri Kabinet szerdán (2010. február 3.) támogatta azt a főjegyzői javaslatot, hogy a közgyűlés egyértelműen mondja ki: a fővárosi intézmények nem használhatóak kampánycélokra.  A választási kampánnyal összefüggésben a Főpolgármesteri Kabinet tárgyalta Bojár Iván András városarculati tanácsnok javaslatát is az egységes fővárosi plakáthely-térkép kialakításáról.

A választási kampánnyal összefüggő kérdésekről is tárgyalt a Főpolgármesteri Kabinet. A Fővárosi Közgyűlés abból a célból, hogy a fővárosi intézményekben mérsékelje a kampányolás lehetőségét, októberi ülésén úgy határozott, hogy a 2010-es választási kampányidőszakokban az önkormányzat felügyelete alá tartozó valamint a főváros tulajdonában álló intézményekben csak a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulásával lehessen olyan rendezvényeket tartani, amelyek során „politikai érzékenységi” kérdések merülnek fel.

Mivel a „politikai érzékenység” a hatályos jogszabályokban nincs meghatározva, ezért ez a rendelkezés nehezen végrehajtható. A bizonytalan értelmezés és az ilyenkor megszaporodó kampányrendezvények miatt jelentős mennyiségű megkeresés várható a fővárosi intézmények vezetőitől, amelyről mindig a közgyűlésnek kellene döntenie. Ezért a kabinet támogatja azt a főjegyzői javaslatot, hogy a közgyűlés módosítsa októberi döntését és egyértelműen mondja ki, hogy a hozzá tartozó intézmények nem használhatóak kampánycélokra.  

A választási kampánnyal összefüggésben a Főpolgármesteri Kabinet tárgyalta Bojár Iván András városarculati tanácsnok javaslatát az egységes plakáthely-térkép kialakításáról.  A térkép lényege, hogy a pártok tervezhető és átlátható módon, az illegális felületek helyett, a számukra kampányidőszakban átmenetileg és kizárólagosan biztosított plakáthelyekre függesszék ki politikai hirdetéseiket.  A plakáthely-térkép létrehozásához a Városarculati Tanácsnoki Iroda egyeztetett a politikai pártokkal hirdetési igényükről, valamint a 24 budapesti önkormányzattal a hirdetések kihelyezésére alkalmas közterületekről.

Így a plakáthely-térkép a pártok igényeihez alkalmazkodva, beazonosíthatóan tartalmazza azt a 800 darab fővárosi és közel ugyanennyi kerületi helyszínt, ahova ideiglenes hirdetőtáblát vagy más hirdető berendezést lehet kihelyezni a kampányidőszakra. A főváros a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t bízza meg a hirdető berendezések legyártásával, kihelyezésével, letakarításával, cseréjével és begyűjtésével a plakáthely-térképben meghatározott közterületeken.