A Duna House többszöri felszólítás, levélváltás ellenére – hasonlóan pár más ingatlanforgalmazó céghez – illegálisan ragasztatja a város utcáit, tereit, házait, kandelábereit. Bojár Iván András városarculati tanácsnok többször küldött már felszólító levelet a Duna House részére, hogy tartózkodjanak az illegális plakátragasztás módszerétől.

Az elmúlt hónapok áldozatos munkája révén visszaszorult  a vadplakátozás, de a mellékelt képek tanúsága szerint azok a cégek – pl. a Duna House – amelyek csak telefonszámot jelentetnek meg hirdetéseiken, jelenleg a jogszabályi hézagok miatt nehezen felderíthetőek (információk szerint jogszabályi szigorítás várható ezen a téren is) és ezt kihasználva ragasztják a várost.

A mellékelt ragasztmányokat – többek között – a Dohány utcában, 70 különböző helyre ragasztották fel, de számos más helyen is találtunk illegális plakátokat. A fényképen látható telefonszám szerepel a Duna House honlapján is, egyik üzletkötőjük telefonszáma.

A Duna House Magyarország egyik legnagyobb ingatlanforgalmazója, ily módon példamutatóan tartózkodnia kellene az illegális plakátragasztás módszerétől, ennek ellenére az egyes irodák néhány másik ingatlanforgalmazóval együtt, nem törődve a várossal, teleragasztatják Budapest utcáit, a házak falait, a jelzőtáblákat.

A Szeretem Budapestet Mozgalom újból kéri a Duna House Franchise Kft-t és irodáit, illetve a többi illegális hirdetési formát választó ingatlanforgalmazót,  hogy függesszék fel illegális plakátragasztási tevékenységüket, és ne alkalmazzák azt Budapesten.

Duna House ilelgális plakát

Duna House illegális plakát

Duna House illegális plakát