A Szeretem Budapestet Mozgalom aktivistái a 2008. évi március 9. napján tartandó népszavazásra az illegálisan, a tulajdonos engedélye nélkül elhelyezett bárminemű pártok által kirakott plakátokat, jogilag a Fővároshoz tartozó főútvonalakról, közterekről eltávolítja. A Szeretem Budapestet Mozgalom célja pártérdekektől függetlenül, egy szebb, kulturáltabb városkép elérése.

A Fővárosi Önkormányzat Városarculati Tanácsnoki Irodája a következő közleményt adta ki:

A Főváros fellép az illegálisan kiragasztott politikai plakátok ellen.

Az elkövetkezendő hetekben erőteljes népszavazási kampány indul el, amelynek során tartani lehet az elmúlt évek hasonló időszakaiban is elharapózó illegális plakátolási gyakorlattól. Ennek első jelei sajnálatos módon néhány kerületben már mutatkoznak is.

A Városarculati Tanácsnoki Iroda szem előtt tartva a lakossági érdekeket és az egyenlő elbánás elvét, felkéri a pártokat, hogy példamutató módon tartózkodjanak az illegális ragasztás alkalmazásától.

Az elmúlt félév során, Budapesten következetes munkával rendkívül jelentős mértékben visszaszorítottuk az illegális plakátolási gyakorlatot, és úgy gondoljuk, hogy amely törvények vonatkoznak az állampolgárokra, azok alól a pártpolitika szereplői sem jelenthetnek kivételt.

Amennyiben tehát az utcákon illegális ragasztmányokkal találkozunk, azokat – függetlenül attól, melyik párt helyezte ki – ugyanúgy eltávolítjuk, mint bármely egyéb vadplakátot.

Egyúttal felkérem a pártokat, hogy kampánystratégiájukban ne szerepeljen a szabálysértő vadragasztás.

Bojár Iván András
városarculati tanácsnok