A Szeretem Budapestet Mozgalom (SzeBu) tegnap (2010. november 24.) nyílt feljelentést tett az I. és V. kerületi rendőrkapitányságon a Lánchídon található (és a csatolt képeken látható) falfirkák miatt. A Főváros Önkormányzat ugyan folyamatosan biztosítja a firkák eltávolítását a főútvonalakról, turisztikailag kiemelt területekről, hidakról, így szeretett Lánchidunkról is, de Budapest történelmi és emblematikus műemlékhídját folyamatosan megfirkálják, meggyalázzák, amely értelmetlen  rongálás.

Úgy érezzük, hogy a rendőrség jelenleg nem teszi meg a megfelelő lépéseket a tettesek kézre kerítése érdekében, hiába történik meg a falfirkák letakarítása Budapesten, ha szinte büntetlenül lehet firkálni tovább.

A feljelentést Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok (BRFK), Dr. Kőhalmi Zsolt r. alezredes (I. kerület) és Dr. Kesztyűs Rudolf r. ezredes (V. kerület) kapitányságvezetők részére küldtük meg.

Az okozott anyagi kár előzetes becslésünk alapján az 50.000.- Ft-ot meghaladja.

A feljelentéssel egyidőben kértük az eset mielőbbi alapos kivizsgálását, továbbá azt, hogy a vizsgálat fejleményeiről a Szebut, mint az eljárást kezdeményező szervezetet írásban értesíteni szíveskedjenek.