Bojár Iván András leköszönő városarculati tanácsnok levélben kereste meg a BKV-t, az ELMŰ-t és a Magyar Telekom-ot, hogy csatlakozzanak a fővárosi falfirka-mentesítési programhoz, hiszen a zéró tolerancia elvét követve a város csak akkor tisztulhat meg teljesen, ha nem csak az utcák, házak, épületek lesznek falfirka-mentesek, hanem a buszmegállók, a buszok és egyéb gépjárművek, az elektromos dobozok, a telefonfülkék és az utcabútorok is. Bojár szerint az együttműködés több szempontból is meghatározó: egyfelől egységes folyamatot mutat, ha egyszerre tisztulnak meg ezek a felületek, másfelől a firkálók számára is üzenetértékű, ha mindenhonnan ki akarják őket szorítani.

Tisztelt …!  

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján 2010-ben is folyamatosan zajlik falfirka-mentesítés a város meghatározott útvonalain, a turisztikailag és városképileg kiemelt területeken, beleértve a hidakat és kivezető utakat is. Az FKF koordinálásában a szakcégek már letakarították többek között a Belvárost, a Nagykörutat és a kapcsolódó területeket, de a zéró tolerancia elvét vallva úgy gondolom, hogy a város csak akkor tisztulhat meg teljesen, ha nem csak az utcák, házak, épületek lesznek falfirka-mentesek, hanem a buszmegállók, a buszok, az elektromos dobozok, a telefonfülkék és az utcabútorok is. Ehhez kérem az Ön segítségét.

Tisztelettel kérem Önt, hogy cégük csatlakozzon a fővárosi falfirka-mentesítési programhoz! Együttműködésünk több szempontból is meghatározó: egyrészt egységes folyamatot mutat, ha egyszerre tisztulnak meg a felületek, másrészt a firkálók számára is üzenetértékű, ha mindenhonnan igyekszünk kiszorítani őket.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel ezzel kapcsolatban, a Városarculati Tanácsnoki Iroda és a Szeretem Budapestet Mozgalom is készséggel áll rendelkezésére.

Köszönettel és üdvözlettel:

Bojár Iván András
Városarculati tanácsnok