A Budapesti Városvédő Egyesület és a Szeretem Budapestet Mozgalom segítséget kér az Ocskay László tiszteletére állított emlékmű megfirkálása ügyében (Ocskay László 1944-ben nagyon sok magyar zsidó életét mentett meg). 2009 tavaszán egy alkalommal már a “tag” megszállottjai meggyalázták az emlékoszlopot.

Azután, hosszú ideig úgy láthatta, aki arra járt. A XIV. kerület akkor 90 000 forintért rendbe hozatta, hiszen az annak felállítását kezdeményező néhány idős embernek erre már nem volt anyagi lehetősége. (A Klubrádió fórumán a Műsoron kívül részben található az Emlékművet Ocskay Lászlónak nevű topik, amelyben az emlékmű állítás minden lépése nyomon követhető).

Október elején újra bemocskolták az emlékművet, mint az a mellékelt fényképeken látszik. Ezután újra a kerülethez fordultak segítségért, ám a kerület ezúttal valószínűleg nem tud segíteni. Mint a művészeti ügyekkel foglalkozó kerületi előadó közölte, a köveket a fent említett összegért már nem fújták le festéktaszítóval, így volt lehetséges az újabb tagek felhordása.

Az Önök segítségét kérjük most abban, hogy közösen takarítsuk le az emlékműről a falfirkákat és vonjuk be azt anti-graffiti bevonattal.

Budapesti Városvédő Egyesület
Szeretem Budapestet Mozgalom