Vandálok firkálták meg a Szabadság hidat alig pár napja, összesen 10 tag került a hídra, többsége fekete filccel, kettő sárga, egy pedig lila festékkel. Ezzel kapcsolatban lakossági bejelentést kaptunk, fényképekkel együtt (a levél lentebb olvasható). A Szeretem Budapestet Mozgalom elszomorítónak tartja a rongálást és egyúttal felkéri a Fővárosi Közterület-fenntartót, hogy a firkák kerüljenek eltávolításra. A Mozgalom megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

Tisztelt Irodavezető!

A mai napon elszomorodva és feldühödve vettem észre, hogy a Szabadság-híd déli oldalát (Budáról Pest felé haladva) vandálok firkálták össze.

Összesen 10 (!) tag került a hídra, többsége fekete filccel, kettő sárga, egy pedig lila festékkel.

Nem tudom, mit tehetnék, tehetetlen dühöt érzek. Nagyon bízom önökben, hogy tudnak segíteni, hogy ez a vandalizmus nagy nyilvánosságot kapjon, és esetleg a tettesek hamarabb kézre kerüljenek. Ha jól tudom, a hidat kamera figyeli, tehát vissza lehet keresni az elkövetőket. Szerintem a tag-ek még csütörtökön nem voltak fent, tehát csütörtök/péntek éjszaka vagy szombaton történhetett.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy nem lehet-e ezeket a firkákat a Szabadság-hídról kézileg eltávolítani (szívesen megtenném), mert a híd a felújításkor kapott egy grafitti ellenes bevonatot.

Szeretnék segíteni, és kérem önöket is, hogy segítsenek a kedvenc hidam tisztán tartásában.

Köszönöm:
B. Gábor