A fiatalembert a rendőrség falfirkálók elfogására felállított nyomozócsoportja, a Szeretem Budapestet Mozgalom Egyesület és a Főpolgármesteri Hivatal közös munkájával azonosították.

A rendőrök elfogtak egy fiatalt, aki Budapest belső kerületeiben több mint 60 graffitit készített az elmúlt hónapokban. A fiatalembert a rendőrség falfirkálók elfogására felállított nyomozócsoportja, a Szeretem Budapestet Mozgalom Egyesület és a Főpolgármesteri Hivatal közös munkájával azonosították, 60 kisebb és 4 nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják.

A 20 éves budapesti fiatal beismerte, hogy ő készítette a falfestéseket. A fiú a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Teréz körúton, a Podmaniczky utcában, az Erzsébet körúton, a József körúton és a Ferenc körúton tevékenykedett. Festegetett Budán is, a Margit körúton és az Alkotás úton is.

Az egyik

A nyomozás közben sikerült azonosítani más graffitiseket is, keresésük még tart. A rendőrség azt várja az együttműködéstől, hogy a jövőben sikerül visszaszorítani a várost elcsúfító falfestményeket.

A Büntető törvénykönyv szerint rongálásért kisebb kár esetén pénzbüntetés, közérdekű munka, de akár egy évi szabadságvesztés is kiróható. Aki nagyobb kárt okoz, három évet is kaphat, ha ilyen ügyben elítéli a bíróság.