Le a falfirkákkal! plakát

Budapest, Nagykörút, free-style fellépők, rögtönzött koncertek a 4/6 villamos megállóiban, városlakók, neves közéleti személyiségek és médiasztárok, legálfal, vödrök, spaknik, oldószer, szivacsok, homokfúvó készülékek…

Rendrakás az ország főutcáján

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait a Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezésében induló FALFIRKA ELLENI KAMPÁNY nyitónapjára.

A graffiti mentesítés programja 2008. szeptember 19-én

09:30 Etele tér

Demszky Gábor Főpolgármester, városi vezetők és graffiti művészek részvételével átadásra kerül a BKV által felajánlott óriás méretű graffiti legálfal.

11:00 Szt. István krt 4. (Jászai Mari tér)

Bojár Iván András szabadtéri sajtótájékoztató keretében indítja útjára a 2317 m2 falfirka elleni őszi hadjáratot. Velünk suvickol Détár Enikő, Albert Györgyi, Galamb, Ács Gábor, Pataki Ági, Demszky Gábor, Dr. Oláh Lajos, Hanzély Ákos, Czippán Anett és Somogyi Zoltán. A naphoz illő zenei hangulatról Snow, Bigmek, Cornelius és G-Za gondoskodik.

12:30 József krt. 6. (Blaha)

Ebéd helyett harangszó után a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársaival suvickolunk.

14:00 Üllői út 39. (Ferenc krt.)

A VIVA TV sztárjai, István Dani, Boros Lajos, Szalay Kriszta, Cserna Antal, a IX. kerületi Közgazdasági Politechnikum diákjaival közösen ragadnak szivacsot, hogy harcba szálljanak a bosszantó mocsok ellen.

15:00 Ferenc krt. 22. (Mester u.)

Az Új Színház társulatának aktív részvételével Budapest egyik legszennyezettebb területén számos falfirka tűnik majd el a házfalakról.

18:00 1056 Szarka u. 3.

Graffiti kiállítás nyílik a Szeretem Budapestet Galériában Sági Bálinttal és barátaival; fogadást tartunk, ahol a nap folyamán készült kisfilmeket is megtekintjük.

Mit hozzon magával a falfirka eltávolításához?

Kaparó spaknit, vödröt, rongyot, szivacsot. A szakszerű falfirka-mentesítés mellett a szervezők biztosítják a vizet, a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt-vel és a City Guardiannel közösen vezetik a jelentkezőket matricák, illegális plakátok kaparására, utcabútorok, BKV megállók lemosására.

A falfirka mentesítés háttére

A Szeretem Budapestet Mozgalom és Budapest Városarculati Tanácsnoki Irodája kezdeményezésében és koordinációjával szeptembertől nagyszabású rendrakás veszi kezdetét az ország főutcáján. A decemberig tartó intenzív akciósorozat célja a rendkívül szennyezett Nagykörút térségének falfirka-mentesítése, azaz 250 társasház és mintegy 800 üzletportál szennyezettségének eltüntetése, anti-graffiti bevonattal történő ellátása, védelme, monitoringja. A szervezők szeretnék elérni, hogy a tulajdonosok tegyenek feljelentést az új falfirkákról és biztosítsák azok azonnali eltüntetését vagy saját maguk, vagy — néhány ezer forintos havi költségért — a piacon található falfirka eltávolítást és monitoringot vállaló szakcégek megbízásával. Csak így védhetjük meg magunkat a falfirkák ellen.

Addig is nézzétek meg a falfirka mentesítő kampány kisfilmjét!

Falfirka mentesítés kontakt

info@szeretembudapestet.hu vagy irodavezeto@szeretembudapestet.hu