Offline.hu, 2008.09.18.

Talán már ti is láttátok a plakátokat vagy megnéztétek a filmet a youtube-on; mi is ez az egész???

Egy civil kezdeményezés eredményeként – tehát nem a kormány vagy a főváros találta ki – egy átfogó kampány keretében megtisztítják a Nagykörutat a tag-ektől.

Igen, az egész nem a graffiti ellen van, hanem kimondottan az értelmetlen tag-elés ellen. A művészi értéket hordozó graffitit – különösen azokat, amik olyan felületre kerülnek, ahol nem kárt okoznak, hanem művészileg ki tudnak teljesedni – külön kell választani a néhány, művészi adottságokkal meg nem áldott, ámde feltűnést kereső fiatal értékesnek egyáltalán nem nevezhető tag-eitől, amikkel sajnos tele van a város.

Egy nemzetközi felmérés kimutatta, hogy bár Budapestet nagyon szeretik és élvezik a külföldiek, feltűnően sok a szemét a falakon – plakátok, matricák és graffiti – ezért kevésbé vonzó, mint más nagyvárosok. És amikor azon gondolkozol el, hogy vajon miért jön ide kevesebb profi rider mint mondjuk Prágába, akkor gondolj arra, hogy ők már nem csak a pénzért utaznak szerte a világban, hanem mert jól akarják érezni magukat. És ha Budapest nem felkapott, akkor nem akarnak idejönni, hanem inkább más úticélt választanak.

A kampány célja, hogy azok, akik ily módon próbálnak elismerésre szert tenni, ne elismerést, hanem inkább megvetést kapjanak a többi fiatal részéről, akik belátják, hogy sokkal jobb egy szép és tag-mentes városban élni és akár belebotlani néhány olyan profi rider-be, akik csupán azért jönnek el Budapestre, mert azt hallották, hogy ez egy klassz hely, nem pedig egy gettó, ahol nem látszik ki a város a falakat borító szemét alól.