Kedves Barátunk!

Szeretettel meghívjuk Önt és minden barátját, ismerősét a 2008. szeptember 19-én megrendezésre kerülő nagyszabású Falfirka-mentesítési Napunkra a Nagykörútra.

Célunk az érdemi munka elvégzése, vagyis a rendkívül szennyezett pesti és budai belváros főútja, a Nagykörút – budai körút térségének falfirka-mentesítése. Szeretnénk kommunikációnkkal cselekvésre ösztönözni a lakosságot, üzlettulajdonosokat, a közvéleményt. Rendőrségi aktivitással és falfirka-eltávolító rendszer kiépítésével megvédjük a letisztított felületeket. A program sikere lévén pozitív élménnyel erősítjük a tényt, hogy Budapest lakói csak addig áldozatai egy negatív tendenciának, amíg a közös gondok megoldására össze nem fognak.

Szeptember elejétől intenzív médiakampány kezdődik, mely felhívja a lakosság figyelmét a falfirka-jelenségre, a lehetséges megoldásokra, valamint a szeptember 19-i eseményre, mely a „Rendrakás az ország főutcáján” címet viseli, ennek egyik reklámanyagát az alábbiakban megtekinthetik.

2008. szeptember 19-én a Szeretem Budapestet Mozgalom aktivistái és meghívottjaik, a csatlakozók felvonulnak a Nagykörút, valamint a budai Körút több pontján, felavatjuk a BKV által rendelkezésre bocsátott graffitis legál-falat az Etele téren, a mobilszolgáltató cégek pedig ettől a naptól közös platformon működő, MMS képinformációt is fogadni tudó ingyenes forró drótot indítanak, hogy a letisztított felületekre esetlegesen frissen felkerülő falfirkák a lehető leggyorsabban a rendőrség és a kiépítés alatt álló falfirka-mentesítő gyorsszolgálat látókörébe kerüljenek. A BRFK Graffiti Ellenes Nyomozócsoportja, a nagykörúti kerületek polgárőrségei, az FKF, valamint az egyes kerületek közterület-felügyeletei és a City Guardian összehangolt munkamegosztásban, rendszeres járőrözéssel, helyszínfigyeléssel védi az elért eredményeket, elfogja a mentesített felületekre támadó rongálókat.

2008. év végéig 250 társasházat, illetve 800 üzletportált tisztítunk meg a falfirkáktól.

A programról levélben, plakátokon tájékoztatjuk a Nagykörút lakóit, az ott található üzletek tulajdonosait, de szeretnénk, ha minél többen részt vennének ezen a nagyszabású eseményen, ezért hívjuk meg Önöket is!

A nap részletes programját 2008. szeptember 10-én tesszük közzé, elöljáróban a program néhány eleme:

09:30 Etele tér – Ünnepélyes graffiti legálfal-avatás

10:31 Szt. István krt. 4/6 villamosmegálló – Elkezdődik a falfirka mentesítés a Nagykörúton

Visszajelzésüket, észrevételeiket, megjegyzéseiket várjuk az info@szeretembudapestet.hu vagy az irodavezeto@szeretembudapestet.hu címen.

Üdvözlettel:

Bojár Iván András elnök
A falfirka-mentesítő kampány tájékoztatója
A falfirka mentesítés ABC-je