Tegnap az Index cikkében arról olvashattunk, hogy a Porto Investment, azaz a CET fejlesztőcége a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkárságához fordult, hiszen úgy érzik, hogy Budapest új vezetése (valamint a Fővárosi Önkormányzat hivatalnokai és a Fiműv Zrt.) miatt csúszik az épület átadása, ezen felül pedig a cég szerint jogtalanul emeltek le a generálkivitelező és alvállalkozói számláiról egymilliárd forintot (emiatt be is perelték az önkormányzatot). A Porto által kiadott közleményben az áll, hogy a minisztériumtól a projekt felülvizsgálatát várják.

Félkész állapotban a CET - De mikor lesz átadás?

Félkész állapotban a CET - De mikor lesz átadás?

A többi képet ITT megnézhetitek! Korábbi, ehhez kapcsolódó cikkünket ITT elolvashatjátok!

A cég szerint sok egyéb mellett a Fővárosi Közgyűlés azt a közgyűlési határozatot sem hajtotta végre, amely a bérbeadások szabályzásának felülvizsgálatát rendelte el, így egyes bérleti szerződések véglegesítése és a bérbeadási pályázat is csúszik.

Erre válaszul Dr. Bagdy Gábor, pénzügyi főpolgármester-helyettes a mai nap folyamán sajtóközleményt adott ki, melyben megdöbbenve értesült arról, hogy a Porto az Önkormányzatot teszi felelőssé a késésért. Köztudott, hogy az épületkomplexum átadási határideje 2010. augusztusa volt, jelenleg úgy néz ki, hogy ez egy évet csúszik, Bagdy szerint ez a Porto felelőssége, és azt is tagadja, hogy a Fővárosi Önkormányzat munkatársai, illetve a FIMŰV Zrt. hátráltatnák a létesítmény megnyitását. Továbbá azt is vitatja, hogy a bérleti szerződés véglegesítése és a bérbeadási pályázat megindítása az Önkormányzat miatt csúszna.

Az elmúlt hónapokban nem sokat haladt előre a CET, ami a vitás ügyeket illeti. A kérdés továbbra is az, mikor nyílik meg végre a nagyközönség előtt?