A Fővárosi Önkormányzat – akárcsak a 2008. évi népszavazás, a 2009. évi EP-választás és a 2010. évi parlamenti választások során – a 2010. évi önkormányzati választásokra is alkalmi politikai plakáthelyeket biztosít a pártok és jelöltek számára, a kulturált kampányolás és az illegális plakátolás elkerülése érdekében. A felkészülés jegyében elkészült az egységes fővárosi plakáthely-térkép, amely biztosítja, hogy a pártok átlátható módon, előre megtervezett formában és nyomon követhetően használják az alkalmi plakáthelyeket a választást megelőző és az azt követő időszakban.

A beérkezett javaslatok alapján összeállított és a fővárosi útvonalak mentén kihelyezendő plakáthelyek listája megtalálható a Budapest Portálon. Az alkalmi plakáthelyek kihelyezése már megkezdődött.

A parlamenti választások alkalmával a pártok önkorlátozó fegyelme és hozzáállása sokat segített abban, hogy elkerülhessük az adófizetői pénzek túlköltését. Tavasszal ugyanis első alkalommal maradt el az elmúlt 20 év választásait követő átfogó takarítási és rendrakási fázis. Bojár Iván András városarculati tanácsnok  (egyben SzeBu elnök) arra kér minden jelölő szervezetet és jelöltet, hogy a már bevált módszer alapján járjanak el, vagyis csak a kijelölt és legális fővárosi alkalmi politikai plakáthelyeket, a kerületi plakáthelyeket és a hirdető cégek által megjelölt helyszíneket vegyék igénybe és szigorúan tartózkodjanak az illegális utcai plakátolástól, kampányuk során ne alkalmazzanak ilyen módszereket.