A SzeBu és a Vízparti fejlesztések blog szervezésében, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara együttműködésével „Vízparti fejlesztések Európában” címmel kiállítás nyílik 2011. május 24-én 16:30-tól Szegeden, a Csongrád Megyei Önkormányzat aulájában (Szeged, Rákóczi tér 1.).

Vízparti fejlesztések Európában: Kiállítás Szegeden


A kiállítást köszönti, megnyitja: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Bodor Dezső, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke és Bojár Iván András, az OCTOGON architecture&design magazin főszerkesztője, a SzeBu elnöke. A kiállítás 2011. V. 24. – 2011. VI. 6. között, hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig látogatható.

Mi jellemzi a vízparti fejlesztéseket?
Kapcsoljuk be a folyót a város mindennapi vérkeringésébe! De hogyan? Európai különböző városai más-más recepthez nyúltak a vízpart felélénkítése kapcsán, de vannak hasonló elemek: régi dokkok, elavult raktárépületek felújítása, zöld, közösségi terek installációja, a vízpart “eltolása” a belváros felé, lakóépületek, irodaépületek létrehozása, infrastrukturális fejlesztések.

Vízparti fejlesztések Európában

Az Európában felhalmozott waterfront fejlesztési tapasztalatok (Bécs, Berlin, Belgrád, Dublin, Dundee, Edinburgh, Gdansk, Hamburg, Isztambul, Koppenhága, Liverpool, Lisszabon, London, Malmö, Málta, Maribor, Oslo, Stockholm, Varsó és Velence) pozitív és negatív következtetései beépíthetőek egy vízparti városfejlesztési programba. A “Vízparti fejlesztések Európában” című kiállítás ezt mutatja be.

A Csongrád megyei Tisza-parti települések

Az európai tapasztalatokból olyan általános igazságok is leszűrhetők, amelyek Csongrád megye települései és Szeged számára is hasznosak lehetnek. A kiállítás bemutatja a víz – város – ember követendő kapcsolatát, csak el kell hinni, és ennek fényében tenni érte!

A kiállítás

A kiállítás a Szeretem Budapestet Mozgalom és a Vízparti fejlesztések blog szerkesztőinek munkája. Esettanulmányaik 2008 óta az OCTOGON architecture&design magazin Víztükör rovatában jelennek meg. A most látható anyag ezek tanulságait sűríti.

Mindenkit szeretettel várunk!