Budapest Főváros Önkormányzata „Budapest lehetőségei a Duna Stratégiában – értékalapú városfejlesztés” címmel csütörtökön konferenciát tartott a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A konferenciát kísérő kiállítás “Víztükör – Vízparti városfejlesztés Európában” címmel a SzeBu szervezésében és anyagai alapján 3 hétig látható.

SzeBu kiállítás_Fuga_6

Vízparti városfejlesztés Európában: a SzeBu kiállítása a FUGA-ban

A kiállításon 16 európai nagyváros waterfront fejlesztései tekinthetők meg, képekkel és leírással: Belgrád, Berlin, Bécs, Dundee, Edinburgh, Gdansk, Hamburg, Koppenhága, Lisszabon, Liverpool, London, Malmö, Maribor, Oslo, Stockholm és Varsó.

A kiállítás alapját képező anyagot  Farkas Orsolya és Tanai Csilla írta és válogatta össze. Cikkeiket folyamatosan feltöltjük a SzeBu honlapra (a Duna-víziók alatt olvashatjátok majd), sok-sok képpel és friss információkkal együtt. A cikkek a SzeBu égisze alatt az Octogon magazinban is megjelentek, a szerzők 2008-tól több mint 20 alkalommal írtak arról, Európában hogyan is épülnek be a folyók az emberek, a városok mindennapi életébe, mit lehet egy-egy jól irányzott fejlesztéssel a vízpartokból kihozni és hogyan alakul át egy város látképe, térszerkezete mindezek hatására. Elindult a témában saját blogjuk is, a vizpartifejlesztesek.blog.hu, nézzétek, olvassátok!

Íme pár kép ízelítőül, nézzétek meg a kiállítást mindenképpen! Várjuk visszajelzéseiteket!

A kiállításról az Egy nap a városban blogon, a konferenciáról pedig itt is olvashattok.