Az építészet és a design közügy. Mindegy, hogy ki a beruházó, mindegy, hogy ki a gyártó, a végeredményt mi magunk, a végfelhasználók tapasztaljuk. Látjuk, nézzünk, tapintjuk, használjuk, de a legfontosabb: együtt élünk vele és beszélünk róla. E tekintetben az elmúlt évek egyik legfontosabb eredménye, hogy végre már Magyarországon is kezd kialakulni a közbeszéd, építészetről és designról egyaránt.

Az OCTOGON architecture&design és a radiocafé 98.6 együttműködésének végeredménye az „Építő kritika” – minden kedden 19.00-20.00 óra között a radiocafé 98.6 – on! Műsorvezetők: Bojár Iván András és Tüske Ferenc.

A mai adás témája: Vízről, sportról, Budapestről.

Bő egy évtizede téma a közbeszédben Budapest és a Duna kapcsolata, pontosabban annak hiánya. A Közraktárak átépítéséből hamarosan megszülető CET vagy épp a Kopaszi gát revitalizációja jó példával szolgál arra, hogyan lehet közelebb hozni egymáshoz vizet és városlakót. A portrébeszélgetés stúdióvendége lesz Turányi Bence, a Kopaszi gát és a nemrég átadott Csörsz Utcai Sportközpont építésze, telefonon pedig Torma Tamás építészetkritikust faggatják a műsorvezetők.