A KOSZOS ZAJOS BUDAPESTEN NEM JÓ LAKNI!

Az Európai Bizottság megbízásából készült felmérés szerint meglehetősen elégedetlenek a budapestiek lakóhelyükkel. A 75 európai városban készült közvéleménykutatáson Nápoly, Athén és Isztambul szerepelt a legrosszabbul.

Hetvenöt európai város közül hatvanegyedik helyezésével Budapest az utolsók között szerepel a lakók elégedettségi mutatói alapján, olvasható abban a Gallup-felmérésben.

A Flash Eurobarometer keretében készült kutatásból kiderült, hogy a Budapesten élők leginkább a köztisztasággal, a tömegközlekedéssel és a zajterheléssel elégedetlenek.

Változtatni kellene, hogy szeressék a Budapestiek városukat! Azt kell meghallani, hogy az emberek miért érzik magukat rosszul városukban?!

Meggyőződésünk, hogy elegendő lenne, ha az emberek közérzetét javítanánk. Nem kellenek hozzá nagy dolgok, csak ne tudjunk keresztül esni hajléktalanokon a Ferenciek terén, ne legyenek erőszakos szórólap osztogatók, ne tukmáljanak ránk állandóan zugárusok mindenfélét, lehessen nyugodtan sétálni a városban illegális plakátok nélkül, rendszeresen ürített szemetesek mellett, folyamatosan ápolt köztereken. Egy kis szemlélet váltásra lenne szükség!

Ehhez nem csak pénz kell, hanem akarat és egy kis figyelem, figyelem a Budapestiekre!

Budapestiekkel együtt, közösen kell megtanulnia a város vezetőinek is, hogy az “apró rendetlenségek” sokkal többet mutatnak egy városról és az állampolgár közérzetét sokszor ezek az apró dolgok határozzák meg! Ideje a köztereken Budapest “slendriánságát” végre felszámolni! Nem elég a több száz milliárdos Csepeli szennyvíztisztítóról, a metró projektekről beszélnünk, attól még egy Budapesti nem fogja magának érezni a várost. A nagy projektekhez képest filléres költségekkel, egy kis kreativitással csodákat lehetne felmutatni Budapest közérzetében, a köztereken!

Szeretnénk végre IGAZI SZEMLÉLETVÁLTÁST a közterek szerepében, helyzetében!