A Duna House és más ingatlanforgalmazó, illetve költöztető cégek sajnálatos módon primitíven és egyúttal büntetlenül teleragaszthatják Budapestet! Egyelőre nem lehet hatékonyan és hosszú távon is megnyugtató módon fellépni a költöztető és ingatlanforgalmazó cégek illegálisan kihelyezett és a városképet romboló hirdetései ellen!

Amint a mellékelt fényképek is mutatják, az illegális, a várost csúfító, primitív lakáshirdetéseket a legnagyobb, lakások eladásával foglalkozó cégek helyeztetik ki a köztereken. Ilyen például a Duna House cégcsoport, amint ez a mellékelt fényképeken is látszik: a hirdetést egy ház csatornáján helyeztették el a VII. kerületben, a Damjanich utcában.

Az üzletkötő és az iroda elérhetőségei:

http://www.dh.hu/ingatlan/HZ129208
Csornayné Nagykovácsi Judit
Tel.: +36 (30) 248 4687
E-mail: nagykovacsi.judit@dh.hu DUNA HOUSE FRANCHISE IRODA: 1065 Budapest, Nagymező utca 36.
Tel.: 36-(1) 3116167, Fax:36-(1) 2692366, E-mail: nagymezo@dh.hu

A Szeretem Budapestet Mozgalom korábban már Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úrhoz fordult annak érdekében, hogy megsürgessük azt a törvénymódosítást, amellyel a hasonló esetekben fel lehet lépni, azaz a csak telefonszámot és kevés más információt tartalmazó vadplakátok ellen.

Úgy véljük, hogy jelenleg lehetetlen a fellépés, mivel a Szabálysértési Hatóságoknak nincs nyomozati jogköre, hogy a telefonszámokat felderítsék, így ezt a cégek ki is használják és teleragasztatják Budapestet.

Reméljük Budapest és a többi település érdekében megszületik végre egy megoldás, mert több éve hiába sürgetünk változást e téren, a hatóságoknak eddig nem volt fontos egy megnyugtató törvényi szabályozás.

Szeretem Budapestet Mozgalom